Select Page

Een EMS-training bij ons

20 November 2019

Comments

EMS Bodywork heeft een eigen studio binnen sportcentrum de Wadden in de Zaanstreek waar wij, Nillis Hartog en Thomas Baaijens, je persoonlijk ontvangen en begeleiden bij je EMS-training. Wij werken uitsluitend met trainingen op afspraak. Er zijn hierdoor dan ook nooit meer dan twee mensen tegelijk bezig.

Met een EMS-training zorgen wij ervoor dat jij in 20 minuten hetzelfde bereikt als 3 uur reguliere krachttraining. Het is een techniek waarbij 8 spiergroepen in het lichaam tegelijkertijd gestimuleerd worden door middel van lichaamseigen impulsen vanuit het trainingspak.

Wanneer je voor het eerst bij ons komt trainen krijg je een onderpak wat bestaat uit een broek en een shirt. Dit onder pak is nodig voor goede geleiding van de impulsen tijdens de EMS-training.

Als je omgekleed bent en het onderpak aan hebt gedaan zullen de personal trainers het EMS-bovenpak nat maken zodat de impulsen goed zullen geleiden. Daarna worden ook de arm-, been- en billenband nat gemaakt en geplaatst op de spiergroepen. Hierdoor tijdens de training de benen, billen, buik, armen, boven rug, onderrug, borst en nek gelijktijdig gestimuleerd.

Deze elektroden staan in verbinding met een powerbox. De powerbox stuurt impulsen naar de spieren en kunnen afgesteld worden op verschillende frequenties en intensiteit. Hierdoor kunnen wij jouw lichaam op verschillende manieren trainen en werken naar verschillende trainingsdoelen.

De training zal beginnen met een opwarming, meestal op de crosstrainer of op de loopband. Als de impuls intensiteit eenmaal goed staat afgesteld gaan we over naar de oefeningen.

Alle spieren en spiervezels zullen maximaal aanspannen om de oefening, voorgedaan door de personal trainer, te realiseren. Doordat de elektroden (bevestigd op het speciaal daarvoor ontworpen vest) met acht verschillende spiergroepen zijn verbonden worden 90% van de spiervezels in het lichaam aangespannen. Normaal gesproken kan het lichaam zelf maar maximaal 50% van de spiervezels aansturen. 

EMS-trainingen helpen jou met het opbouwen van je spieren, in vorm te blijven, af te vallen en van je spierblessures af te komen, zonder dat je gewrichten en pezen worden overbelast. 

Related Posts

Regelmaat van trainen

Regelmaat van trainen

'Hoe vaak zou ik als beginner moeten trainen om te groeien in spierkracht?' is een vraag die we vaak gesteld krijgen als mensen nieuwsgierig zijn naar optimaal resultaat. Het antwoord hierop is: 2 à 3 keer per week als je een full body training doet. Het antwoord is...

Koolhydraten en vetten

Koolhydraten en vetten

Koolhydraten Koolhydraten zijn de energieleveranciers van je lichaam. Ze leveren net als eiwitten 4 calorieën per gram. Er wordt een onderscheid gemaakt in koolhydraten, namelijk suikers, zetmeel en voedingsvezels. Hier ga ik nu niet te diep op in, want hier komt een...

Alles over eiwitten

Alles over eiwitten

Wat zijn eiwitten? Eiwitten vallen onder de macronutriënten. Ze leveren energie net zoals koolhydraten en vetten. Eiwitten leveren energie en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Er zijn in totaal 22 aminozuren. Van deze 22...

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je nu in

blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, ontwikkelingen en ontvang sportieve tips

of

Over EMS Bodywork

Bij EMS Bodywork bereik je met 20 minuten EMS-trainen hetzelfde effect als 3 uur normale spierkrachttraining in de gym. Wij helpen jou persoonlijk om je doelen te behalen en zorgen voor een fijne sfeer in de trainingsruimte. 

CONTACTGEGEVENS

Breedweer 53, 1541 AB, Koog aan de Zaan

Thomas Baaijens:  +31 6 37792061

Nillis Hartog:           +31 6 37792061

info@emsbodywork.nl